Kesän ennusteet ovat nyt täällä!

06.06.2017

Ennusteet

CLIPS-hankkeessa alkaa nyt vaihe, jossa kansalaiset pääsevät testaamaan kuuden viikon ennusteita käytännössä. Kesän ensimmäisiin viikkoennusteisiin kuuluvat muun muassa ranta- ja sporttikeli, ukkosennuste sekä tukalan helteen todennäköisyys.

Hieman myöhemmin julkaistaan myös metsäpaloriskiä ja kasvukauden kehitystä kuvaavat kuuden viikon ennusteet. Jo julkaistut ennustetuotteet ovat alustavia, ja niitä kehitetään eteenpäin jo lähiviikkoina. Tällä hetkellä kuuden viikon ennusteet ovat saatavilla viikkokarttoina sekä animaationa.

Kuuden viikon ennusteita pilotoidaan vuoden ajan. Pilotointi jakautuu neljään jaksoon vuodenaikojen mukaan: kesä, syksy, talvi ja kevät. Testattavat kuuden viikon ennusteet vaihtelevat vuodenajoittain.

Mistä CLIPS-hankkeessa olikaan kyse?

CLIPS-hankkeessa kehitetään tulevien 3-6 viikon ajanjaksolle uudenlaisia ennusteita tukemaan suunnittelua ja sääolosuhteisiin varautumista. Ennusteet on räätälöity tukemaan jotain tiettyä toimintoa tai aktiviteettia, kuten ulkoilua tai viljelyn ja sadonkorjuun suunnittelua. Ennustetuotteet ovat tutkimuksellisia ja kokeellisia, ja niitä testataan nyt ensimmäistä kertaa. Kuka vain voi tulla mukaan ennusteiden testikäyttäjäksi!

Lue lisää kuuden viikon ennusteista tai ilmoittaudu testikäyttäjäksi!

 

TAKAISIN UUTISIIN

LISÄÄ UUTISIA

Kuuden viikon ennusteiden pilotointi on päättynyt

Kuluneen vuoden aikana CLIPS-hankkeessa kehitettiin ja testattiin kuuden viikon mittaisia ennusteita yhdessä käyttäjien kanssa. Viimeinen pilottijakso päättyi toukokuun lopussa. Pilotointi […]

Ennusteet

11.07.2018

Seminaarin esitykset ovat nyt katsottavissa

Seminaarissa kerroimme hankkeessa kehitetyistä kuuden viikon ennusteista, miten ne ovat suoriutuneet ja millaista palaute on ollut. Esitykset voi nyt katsoa […]

Hanke

05.07.2018