CLIPS-hanke esittäytyi EMS-konferenssissa

15.09.2017

Tapahtumat

Kuuden viikon ennusteet ja CLIPS-hanke olivat viime viikolla esillä tieteellisessä konferenssissa. Konferenssissa hankkeen tutkijat kertoivat kesän pilottijakson kokemuksista ja siitä, millaisia kuuden viikon ennusteita kesäkaudella kokeiltiin.

CLIPS-tiimiläiset vierailivat meteorologien ja ilmastotutkijoiden vuotuisessa EMS-konferenssissa (European Conference for Applied Meteorology and Climatology). Konferenssia vietettiin (tavanomaisen) tihkusateisessa Dublinissa, Irlannissa.

Kuuden viikon ennusteiden pilotointi alkoi vasta kesäkuussa ja hanketta on vielä paljon jäljellä. Konferenssissa kerrottiin kuitenkin keväällä tehdyn kyselyn ja kesän testijakson ensimmäisistä tuloksista. Tilaisuudessa esiteltiin kesän kuuden viikon ennustetuotteita ja niiden ensimmäisiä verifiointi- eli laadunarviointituloksia, hanketta yleisesti sekä sitä, millä tavoin kansalaisia on aktivoitu mukaan ilmastopalveluiden kehitykseen. Keräsimme myös muilta tutkijoilta ideoita kuuden viikon ennusteiksi.

Ennusteiden suuntaaminen suurelle yleisölle kiinnosti

Hankkeen kokeellinen luonne sekä erityisesti suuren yleisön mukaan ottaminen herättivät kuulijoissa kiinnostusta. Muissa konferenssissa esitellyissä hankkeissa uudenlaisia ilmastopalveluita suunniteltiin yleensä yhdessä tietyn sektorin, kuten energia- tai maataloussektorin, edustajien kanssa. Käyttäjien toiveiden ja tarpeiden kartoitus sekä osallistaminen tuotekehitykseen olivat kuitenkin avainsanoja monessa eurooppalaisessa projektissa.

TAKAISIN UUTISIIN

LISÄÄ UUTISIA

Kuuden viikon ennusteiden pilotointi on päättynyt

Kuluneen vuoden aikana CLIPS-hankkeessa kehitettiin ja testattiin kuuden viikon mittaisia ennusteita yhdessä käyttäjien kanssa. Viimeinen pilottijakso päättyi toukokuun lopussa. Pilotointi […]

Ennusteet

11.07.2018

Seminaarin esitykset ovat nyt katsottavissa

Seminaarissa kerroimme hankkeessa kehitetyistä kuuden viikon ennusteista, miten ne ovat suoriutuneet ja millaista palaute on ollut. Esitykset voi nyt katsoa […]

Hanke

05.07.2018