CLIPS-hankkeen seminaari kokoaa kuluneen vuoden yhteen

14.05.2018

Tapahtumat

Haluaisitko kuulla tarkemmin kuuden viikon ennusteista tai kysyä jotain niitä kehittäneiltä tutkijoilta? Järjestämme 30. toukokuuta seminaarin, jonne testikäyttäjät ja muut kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Kerromme hankkeessa kehitetyistä kuuden viikon ennusteista, miten ne ovat suoriutuneet ja millaista palaute on ollut. CLIPS-hankkeen kuuden viikon ennusteiden vuoden mittainen pilottijakso lähestyy loppuaan, joten nyt on aika koota kesäkuussa 2017 alkaneen pilotoinnin anti yhteen. Kiitos kaikille mukana olleille testikäyttäjille!

Seminaari pidetään 30.5. klo klo 9-12 Ilmatieteen laitoksella. Osallistujamäärä on rajoitettu, joten kannattaa ilmoittautua mukaan pikaisesti. CLIPS-hanke tarjoaa kahvit! Ilmoittaudu mukaan täällä >>

Toivoisimme seminaariin myös käyttäjien näkökulmaa, eli kerrothan ilmoittautumislomakkeessa, jos haluaisit kertoa tilaisuudessa omista, harrastusporukkasi tai organisaatiosi kokemuksista kuuden viikon ennusteiden testikäyttäjänä!

Ohjelma

9:00-9:15 Rekisteröityminen
9:15-9:25 Tervetuloa ja hankkeen yleisesittely (Hilppa Gregow, CLIPS-hankkeen koordinaattori)
9:25-9:35 Mitä on ennusteiden laadunarviointi? (Otto Hyvärinen, Natalia Korhonen
9:35-10:30 Minkälaisia tuotteita kehitettiin ja miten ne suoriutuivat? (Natalia Korhonen, Terhi Laurila, Anna Luomaranta, Ilari Lehtonen, Otto Hyvärinen)
Esimerkkejä tuotteista:
Kesä: mm. kasvukausi, ukkoset
Syksy: mm. mökki-, pyöräily- ja talvirengaskeli
Talvi: mm. pakkas-, lumi- ja vesisadepäivät
Kevät: mm. kelirikko, yleisennusteet

Kahvitauko

11:00-11:20 Miten kuuden viikon ennusteita on käytetty ja mitä palautetta on saatu? (Tiina Ervasti)
11:20-11:40 Käytännön esimerkkejä tuotteiden käytöstä
11:40-12:00 Miten tästä eteenpäin? (Hilppa Gregow)
12:00 Tilaisuus päättyy

Kuuden viikon ennusteiden kevätkausi jatkuu toukokuun loppuun

Olethan muistanut käydä seuraamassa kevään etenemistä kuuden viikon ennusteista? Keväällä Ilmanet-palvelusta löytyy tähän mennessä suurin määrä kuuden viikon ennusteita.

CLIPS-hankkeen kuuden viikon ennusteita on pilotoitu vuoden ajan ja kevät on pilottijaksoista viimeinen. Kuuden viikon ennusteet ovat saatavilla vielä toukokuun loppuun saakka.

TAKAISIN UUTISIIN

LISÄÄ UUTISIA

Tunnetko Suomen kevätkelit?

Kevät on Suomen vuodenajoista lyhin ja kestää vain kuudesta yhdeksään viikkoa. Kevätkuukausina lumet sulavat pois ja kasvukausi käynnistyy. Keväissä on […]

Ilmastotietoa

07.03.2018

Kevät hiipii kuuden viikon ennusteisiin

Kevään pilottijakso on alkanut. Kevätkausi on CLIPS-hankkeen neljäs kuuden viikon ennusteiden pilottijakso ja se jatkuu toukokuun loppuun asti. Suomessa kevät […]

Ennusteet

07.03.2018

Vielä on talvea jäljellä

Testikäyttäjillä on nyt kokeiltavanaan talvisia kuuden viikon ennusteita, jotka auttavat kansalaisia varautumaan talven sääolosuhteisiin ja hyödyntämään niiden parhaita puolia. Vielä […]