Kehittämässä kuuden viikon myrskykatsauksia

05.04.2017

Tapahtumat

CLIPS-tiimin jäsen, tutkija Terhi Laurila palasi juuri kuukauden reissulta Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksesta (tuttavallisemmin ”Euroopan keskus”) Readingistä, Englannista. Vierailun aikana Laurila keskittyi erityisesti kehittämään matalapainemyrskyjen ja rajuilmojen viikkoennusteita. CLIPS-hankkeessa käytetään Euroopan keskuksen tuottamaa sääennustedataa, joten helpoiten datan käsittelyä oppi menemällä paikan päälle.

”Euroopan keskuksen väki oli erittäin auttavaista, ja kuukaudessa ehdin tutustua moneen eri alan asiantuntijaan ja sain paljon vinkkejä CLIPS-hankkeen tuotteiden kehittämiseen”, Laurila iloitsee.

CLIPSin kuuden viikon ennusteet ovat aivan uudenlaisia säätuotteita, ja myös Euroopan keskuksessa odotetaan mielenkiinnolla hankkeen tuotoksia.

 

TAKAISIN UUTISIIN

LISÄÄ UUTISIA

Kuuden viikon ennusteiden pilotointi on päättynyt

Kuluneen vuoden aikana CLIPS-hankkeessa kehitettiin ja testattiin kuuden viikon mittaisia ennusteita yhdessä käyttäjien kanssa. Viimeinen pilottijakso päättyi toukokuun lopussa. Pilotointi […]

Ennusteet

11.07.2018

Seminaarin esitykset ovat nyt katsottavissa

Seminaarissa kerroimme hankkeessa kehitetyistä kuuden viikon ennusteista, miten ne ovat suoriutuneet ja millaista palaute on ollut. Esitykset voi nyt katsoa […]

Hanke

05.07.2018