Uusi kesän ennustetuote julkaistu!

11.07.2017

Ennusteet

CLIPS-hankkeen kesän pilottituotteet ovat saaneet lisävahvistusta kasvukauden kehitystä arvioivasta ennustetuotteesta. Ennusteista selviää, miten lämpösumman kertymä todennäköisesti kehittyy tulevien 3-6 viikon ajanjaksolla.

Kasvukauden kehitys -tuote ennustaa keskimääräisiä kasvuolosuhteita viikon ajanjaksolle. Se koostuu kahdesta ennusteesta, jotka koskevat lämpösumman kertymää. Lämpösumma on kasvukauden aikana kertynyttä lämpöä kuvaava luku. Ennuste auttaa esimerkiksi kylvön ja sadonkorjuun suunnittelussa.

Ennusteista ensimmäinen arvioi, onko kasvukauden kehitys tulevilla viikoilla todennäköisimmin edellä, tavanomaisella tasolla vai jäljessä kyseisen ajankohdan keskimääräisestä tilanteesta. Toinen ennuste antaa arvion lämpösummasta lukuarvona.

Ennusteista voivat hyötyä esimerkiksi maanviljelijät ja puutarhurit. Ennustetuote on nähtävissä pilotoijille elokuun loppuun asti.

 

TAKAISIN UUTISIIN

LISÄÄ UUTISIA

Kuuden viikon ennusteiden pilotointi on päättynyt

Kuluneen vuoden aikana CLIPS-hankkeessa kehitettiin ja testattiin kuuden viikon mittaisia ennusteita yhdessä käyttäjien kanssa. Viimeinen pilottijakso päättyi toukokuun lopussa. Pilotointi […]

Ennusteet

11.07.2018

Seminaarin esitykset ovat nyt katsottavissa

Seminaarissa kerroimme hankkeessa kehitetyistä kuuden viikon ennusteista, miten ne ovat suoriutuneet ja millaista palaute on ollut. Esitykset voi nyt katsoa […]

Hanke

05.07.2018