Talvi tuo uusia kuuden viikon ennusteita

24.11.2017

Tapahtumat

Joulu, talvipakkaset ja CLIPS-hankkeen uusi pilottijakso lähestyvät. Talven pilottijakso alkaa joulukuussa, jolloin syksyn ennustetuotteet vaihtuvat uusiin kuuden viikon ennustetuotteisiin.

Keväällä kansalaisille tehdyssä kyselyssä erityisesti talveen liittyvät kuuden viikon ennusteet herättivät kiinnostusta,ja nyt niitä päästään testaamaan käytännössä. Talvikauden kuuden viikon ennusteiden tavoitteena onkin auttaa suomalaisia varautumaan talven sääoloihin tai hyödyntämään talvikelien parhaita puolia. CLIPS-hankkeen kolmannella pilottijaksolla testataan seuraavia kuuden viikon ennusteita:

  • Villapaitakeli
  • Talvinen ulkoilukeli
  • Talvinen ajokeli
  • Lämmitystarve-ennuste
  • Myrskyennuste

Testikäyttäjiksi ilmoittautuneet saavat ilmoituksen sähköpostiinsa, kun talvikauden ennustetuotteet ovat saatavilla. Esittelemme talven kuuden viikon ennusteita tarkemmin pilottijakson käynnistyessä.

Osa talven kuuden viikon ennusteista on täysin uusia ja toiset ovat päivitettyjä versioita syksyn ennustetuotteista. Esimerkiksi talvinen ajokeli on talviolosuhteisiin mukautettu versio talvirengaskelistä ja myrskyennuste sisältää syksyn tapaan ilmanpaine-ennusteen, mutta uutuutena mukaan tulee myös viikoittainen ennuste puuskatuulten voimakkuudesta ja kovan puuskatuulen riskistä. Villapaitakeli taas on uudenlainen tuote, joka tuo lapaset ja toppahousut sääkartalle ja arvioi lämpötilan ja tuulen yhteisvaikutuksen perusteella tulevien viikkojen sääolosuhteita leudoiksi, raikkaiksi tai kipakoiksi.

Testikäyttäjäksi voi liittyä edelleen

CLIPS-hankkeessa kehitämme kuuden viikon ennusteita yhdessä niiden käyttäjien kanssa, joten kansalaiset voivat liittyä mukaan testaamaan ja kehittämään uusia palveluita.

Kuuden viikon ennusteita pilotoidaan vuoden ajan 31.5.2018 saakka. Pilotointi jakautuu neljään jaksoon vuodenaikojen mukaan: kesä, syksy, talvi ja kevät. Testattavat kuuden viikon ennusteet vaihtelevat vuodenajoittain. Uudet testikäyttäjät ovat tervetulleita koko pilotoinnin ajan, eli vielä ehdit ilmoittautua mukaan.

TAKAISIN UUTISIIN

LISÄÄ UUTISIA

Kuuden viikon ennusteiden pilotointi on päättynyt

Kuluneen vuoden aikana CLIPS-hankkeessa kehitettiin ja testattiin kuuden viikon mittaisia ennusteita yhdessä käyttäjien kanssa. Viimeinen pilottijakso päättyi toukokuun lopussa. Pilotointi […]

Ennusteet

11.07.2018

Seminaarin esitykset ovat nyt katsottavissa

Seminaarissa kerroimme hankkeessa kehitetyistä kuuden viikon ennusteista, miten ne ovat suoriutuneet ja millaista palaute on ollut. Esitykset voi nyt katsoa […]

Hanke

05.07.2018