Talvi tuo uusia kuuden viikon ennusteita

24.11.2017

Tapahtumat

Joulu, talvipakkaset ja CLIPS-hankkeen uusi pilottijakso lähestyvät. Talven pilottijakso alkaa joulukuussa, jolloin syksyn ennustetuotteet vaihtuvat uusiin kuuden viikon ennustetuotteisiin.

Keväällä kansalaisille tehdyssä kyselyssä erityisesti talveen liittyvät kuuden viikon ennusteet herättivät kiinnostusta,ja nyt niitä päästään testaamaan käytännössä. Talvikauden kuuden viikon ennusteiden tavoitteena onkin auttaa suomalaisia varautumaan talven sääoloihin tai hyödyntämään talvikelien parhaita puolia. CLIPS-hankkeen kolmannella pilottijaksolla testataan seuraavia kuuden viikon ennusteita:

  • Villapaitakeli
  • Talvinen ulkoilukeli
  • Talvinen ajokeli
  • Lämmitystarve-ennuste
  • Myrskyennuste

Testikäyttäjiksi ilmoittautuneet saavat ilmoituksen sähköpostiinsa, kun talvikauden ennustetuotteet ovat saatavilla. Esittelemme talven kuuden viikon ennusteita tarkemmin pilottijakson käynnistyessä.

Osa talven kuuden viikon ennusteista on täysin uusia ja toiset ovat päivitettyjä versioita syksyn ennustetuotteista. Esimerkiksi talvinen ajokeli on talviolosuhteisiin mukautettu versio talvirengaskelistä ja myrskyennuste sisältää syksyn tapaan ilmanpaine-ennusteen, mutta uutuutena mukaan tulee myös viikoittainen ennuste puuskatuulten voimakkuudesta ja kovan puuskatuulen riskistä. Villapaitakeli taas on uudenlainen tuote, joka tuo lapaset ja toppahousut sääkartalle ja arvioi lämpötilan ja tuulen yhteisvaikutuksen perusteella tulevien viikkojen sääolosuhteita leudoiksi, raikkaiksi tai kipakoiksi.

Testikäyttäjäksi voi liittyä edelleen

CLIPS-hankkeessa kehitämme kuuden viikon ennusteita yhdessä niiden käyttäjien kanssa, joten kansalaiset voivat liittyä mukaan testaamaan ja kehittämään uusia palveluita.

Kuuden viikon ennusteita pilotoidaan vuoden ajan 31.5.2018 saakka. Pilotointi jakautuu neljään jaksoon vuodenaikojen mukaan: kesä, syksy, talvi ja kevät. Testattavat kuuden viikon ennusteet vaihtelevat vuodenajoittain. Uudet testikäyttäjät ovat tervetulleita koko pilotoinnin ajan, eli vielä ehdit ilmoittautua mukaan.

TAKAISIN UUTISIIN

LISÄÄ UUTISIA

Vielä on talvea jäljellä

Testikäyttäjillä on nyt kokeiltavanaan talvisia kuuden viikon ennusteita, jotka auttavat kansalaisia varautumaan talven sääolosuhteisiin ja hyödyntämään niiden parhaita puolia. Vielä […]

Ennusteet

31.01.2018

Millainen on tavanomainen suomalainen talvi?

Jokaisella suomalaisella on mielipide siitä, millainen on täydellinen talvisää. Mutta millainen on tavanomainen suomalainen talvisää? Esittelemme talven pilottijakson kuukausia ilmastotilastojen […]

Ilmastotietoa

05.12.2017

Talven pilottijakso alkaa

CLIPS-hankkeen kolmas pilottijakso on käynnistynyt. Testikäyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan talvisia kuuden viikon ennusteita, jotka auttavat kansalaisia varautumaan talven sääolosuhteisiin ja […]