Kesän pilottijakso puolivälissä

19.07.2017

Tapahtumat

Kesän kuuden viikon ennusteiden pilotointi on edennyt puoliväliin. Mukaan on ilmoittautunut jo mittava määrä testikäyttäjiä! Kesäkauden ennustetuotteet ovat saatavilla elokuun loppuun saakka.

Innokkaiden pilotoijien määrä on yllättänyt CLIPS-hankkeen tiimin iloisesti. Testikäyttäjiä on liittynyt mukaan tasaista tahtia, ja saatu palaute on ollut arvokasta! Tällä hetkellä mukana on jo reippaasti yli 1000 testikäyttäjää.

Toistaiseksi kulunut kesä on ollut varsin kolea. Myös ukkosien osalta kesä on ollut poikkeuksellisen vaisu ja tähän mennessä maasalamoita on paikannettu Suomessa vain runsaat 6000. Ennusteiden mukaan sää ei oikein ole suosinut rantakelejä eikä ukkosia ja myös kasvukausi on kovasti jäljessä tavanomaisesta.

Kesäkaudella CLIPS-hankkeessa kokeillaan seuraavia kuuden viikon ennustetuotteita:

  • rantakeliennuste
  • sporttikeliennuste
  • ukkosennuste
  • tukalan helteen todennäköisyysennuste
  • kasvukauden kehitys -ennuste

Pilotointi jatkuu myös kesän jälkeen

Kuuden viikon ennusteita pilotoidaan vuoden ajan. Pilotointi jakautuu neljään jaksoon vuodenaikojen mukaan: kesä, syksy, talvi ja kevät. Testattavat kuuden viikon ennusteet vaihtelevat vuodenajoittain.

CLIPS-tiimi valmistautuu jo syksyyn ja toisen pilotointijakson alkamiseen. Syksyllä kokeiltavat ennustetuotteet varmistuvat elokuussa. Mietinnässä on myös kuuden viikon ennuste, joka arvioisi mökkikauden päättymistä. Tähän pohdintaan liittyen esitämme kysymyksen pilotoijien lisäksi myös suurelle yleisölle: mikä säätekijä vaikuttaa sinun kohdallasi eniten mökkikauden päättymiseen? Kysely on nyt päättynyt ja tulokset esitellään seuraavassa uutisessa.

TAKAISIN UUTISIIN

LISÄÄ UUTISIA

Purjehtija – vastaa purjehduskelejä koskevaan gallupiin

Purjehdusolosuhteita tulevalle 3-6 viikolle ennustava tuote on yksi Ilmatieteen laitoksen CLIPS-hankkeen syksyn pilottituotteista. Ennusteessa arvioidaan, kuinka ihanteelliset purjehduskelit ovat keskimäärin tulevilla […]

Gallup

18.08.2017

Uusi kesän ennustetuote julkaistu!

CLIPS-hankkeen kesän pilottituotteet ovat saaneet lisävahvistusta kasvukauden kehitystä arvioivasta ennustetuotteesta. Ennusteista selviää, miten lämpösumman kertymä todennäköisesti kehittyy tulevien 3-6 viikon […]