CLIPS-hanke esittäytyi EMS-konferenssissa

15.09.2017

Tapahtumat

Kuuden viikon ennusteet ja CLIPS-hanke olivat viime viikolla esillä tieteellisessä konferenssissa. Konferenssissa hankkeen tutkijat kertoivat kesän pilottijakson kokemuksista ja siitä, millaisia kuuden viikon ennusteita kesäkaudella kokeiltiin.

CLIPS-tiimiläiset vierailivat meteorologien ja ilmastotutkijoiden vuotuisessa EMS-konferenssissa (European Conference for Applied Meteorology and Climatology). Konferenssia vietettiin (tavanomaisen) tihkusateisessa Dublinissa, Irlannissa.

Kuuden viikon ennusteiden pilotointi alkoi vasta kesäkuussa ja hanketta on vielä paljon jäljellä. Konferenssissa kerrottiin kuitenkin keväällä tehdyn kyselyn ja kesän testijakson ensimmäisistä tuloksista. Tilaisuudessa esiteltiin kesän kuuden viikon ennustetuotteita ja niiden ensimmäisiä verifiointi- eli laadunarviointituloksia, hanketta yleisesti sekä sitä, millä tavoin kansalaisia on aktivoitu mukaan ilmastopalveluiden kehitykseen. Keräsimme myös muilta tutkijoilta ideoita kuuden viikon ennusteiksi.

Ennusteiden suuntaaminen suurelle yleisölle kiinnosti

Hankkeen kokeellinen luonne sekä erityisesti suuren yleisön mukaan ottaminen herättivät kuulijoissa kiinnostusta. Muissa konferenssissa esitellyissä hankkeissa uudenlaisia ilmastopalveluita suunniteltiin yleensä yhdessä tietyn sektorin, kuten energia- tai maataloussektorin, edustajien kanssa. Käyttäjien toiveiden ja tarpeiden kartoitus sekä osallistaminen tuotekehitykseen olivat kuitenkin avainsanoja monessa eurooppalaisessa projektissa.

TAKAISIN UUTISIIN

LISÄÄ UUTISIA

Tunnetko Suomen kevätkelit?

Kevät on Suomen vuodenajoista lyhin ja kestää vain kuudesta yhdeksään viikkoa. Kevätkuukausina lumet sulavat pois ja kasvukausi käynnistyy. Keväissä on […]

Ilmastotietoa

07.03.2018

Kevät hiipii kuuden viikon ennusteisiin

Kevään pilottijakso on alkanut. Kevätkausi on CLIPS-hankkeen neljäs kuuden viikon ennusteiden pilottijakso ja se jatkuu toukokuun loppuun asti. Suomessa kevät […]