Mikä CLIPS?

Mistä CLIPS-hankkeessa on kysymys?

Kartoitamme kansalaisten tarpeita uusille sään vaikutusta kuvaaville palveluille ja kehitämme uudenlaisia kuuden viikon ennusteita ihmisten toiminnan ja turvallisuuden tunteen tueksi. Otamme suuren yleisön mukaan kehittämään näitä palveluja. CLIPS-hankkeessa kehitettävät ennustetuotteet kattavat tulevat kuusi viikkoa, ja huomioon otetaan sekä kaupunki-, maaseutu- että merialueet Suomessa. Hankkeen rahoittaa Suomen Akatemia ja se jatkuu syksyyn 2018 asti.

Tukalan helteen todennäköisyys

Talvirengaskeli

Talviulkoiluolosuhteet

Hiekoitussoran poisto-olosuhteet

ILMASTOKESKUS

Ilmastokeskuksessa kehitetään uudenlaisia ilmastopalveluita. Olemme Ilmatieteen laitoksen tutkimusyksikkö, jossa tehdään laadukasta ja monitieteistä tutkimusta sään, ilmaston, yhteiskunnallisten ja taloudellisten haasteiden parissa. Palvelemme erityisesti ilmastonmuutokseen sopeutumista tarjoamalla tietoa säähän ja ilmastoon liittyvistä riskeistä sekä parhaista keinoista varautua niihin. Edistämme Ilmastokeskuksessa myös kuukausi- ja vuodenaikaisennusteiden pilotointia yhdessä niiden mahdollisuuksista kiinnostuneiden sidosryhmien kanssa.

Tutustu Ilmastokeskukseen

Ilmatieteen laitos

Ilmatieteen laitos palvelee koko yhteiskuntaa. Se on palvelu- ja tutkimuslaitos, joka tuottaa yleisen turvallisuuden ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten kannalta tärkeitä sää-, meri- ja ilmastopalveluja.

Tutustu Ilmatieteen laitokseen

Yhteistyötahot

ECMWF Partioaitta